06.07.2014

Panna cotta cu lapte de cocos servita cu sos de ananas si ginger / Coconut panna cotta with pineapple ginger sauce




Un desert perfect pentru vara , cu un gust exotic.

Ingrediente:
2 conserve de lapte de cocos(400 ml fiecare)
500 ml frisca lichida
zahar dupa gust
esenta de vanilie(ideal ar fi pastaie, dar de data asta nu am avut)
2-3 pliculete de gelatina

Pentru sos:
jumatate de ananas taiat cubulete
2-3 linguri de zahar
cateva feliute de ginger proaspat



Preparare:
Puneti laptele de cocos, frisca lichida si zaharul pe foc pana da in clocot.
Gelatina o inmuiti in putin lapte, apoi o topiti pe foc, dar sa nu fiarba.
Adaugati gelatina la laptele de cocos fierbinte, amestecati si turnati compozitia informe, boluti, pahare...ce preferati si lasati cateva ore la rece.







Pentru sos:
Puneti ananasul, gingerul si zaharul pe foc si lasati cateva minute.

Dupa ce panna cotta s-a intarit serviti cu fructe si puteti decora cu zahar ars .

Foarte buna!


Pofta Buna!

Niciun comentariu: